Begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering is een vorm van uitvaartverzekering waarbij specifiek rekening wordt gehouden met de wensen en kosten van uw begrafenis. Een begrafenisverzekering wordt vaak als morele verplichting gezien. De meeste mensen laten hun nabestaanden liever niet met de kosten van hun uitvaart achter.

Weet u al dat u begraven wilt worden? Kies dan voor een begrafenisverzekering van Nuvema. Ook als u later toch voor een crematie kiest is dat geen probleem. Bij Nuvema kunt u uw voorkeuren altijd weer aanpassen.

Soorten begrafenisverzekering

De meest gekozen soort begrafenisverzekering in Nederland is de naturaverzekering. Een kapitaalverzekering is echter ook mogelijk. Nuvema combineert de beste eigenschappen van deze twee soorten verzekeringen. U heeft dan een naturabedrag begrafenisverzekering. Het verzekerde bedrag is gebaseerd op uw wensen en lokale kosten. Maar wensen kunnen veranderen dus u kunt het geld voor de 'koffie en cake' ook gebruiken voor een 'luxe uitvaartkist'. De waarde van de verzekering wordt uitgekeerd aan de uitvaartverzorger die u kiest. 

Is een begrafenisverzekering iets voor mij?

Wilt u meer informatie over de uitvaartverzekeringen van Nuvema? Wilt u weten of een begrafenisverzekering bij u past? Maak dan  een afspraak met één van de adviseurs van Nuvema. Zij nemen graag uw persoonlijke situatie met u door en vertellen u of een begrafenisverzekering voor u de optimale verzekering is. Uiteraard kunt u ook alles zelfstandig regelen door online een premie te berekenen.

Geen begrafenisverzekering?

Als u geen begrafenisverzekering heeft dan moet u of uw nabestaanden de kosten van uw begrafenis zelf betalen. Een begrafenis kost al snel zo'n € 6.000,-. Heeft u geen begrafenisverzekering? Bereken dan eenvoudig uw premie en sluit een begrafenisverzekering af zodat uw nabestaanden de begrafeniskosten niet hoeven te betalen.

Begrafenisverzekering afkopen en aftrekbaar van belasting?

Een begrafenisverzekering afkopen is niet altijd mogelijk. Dit kan uitsluitend onder bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld als u verhuist naar het buitenland. Lees meer informatie over het afkopen van een begrafenisverzekering. Helaas is het sinds 2009 ook niet meer mogelijk om de premie van een begrafenisverzekering af te trekken van de inkomstenbelasting. Lees meer informatie over begrafenisverzekeringen en belastingen.

Begrafenisverzekering vergelijken

De Consumentenbond adviseerde in haar gids van januari 2014 bij het vergelijken een begrafenisverzekering te letten op zaken als de looptijd, soort verzekering, keuzevrijheid van uitvaartverzorger en de premie. De verzekering van Nuvema noemde ze hierbij “een goede keus als je voor kwaliteit gaat".

Wij begrijpen dat u zich goed wilt laten informeren voordat u een begrafenisverzekering afsluit. U wilt waarschijnlijk meerdere begrafenisverzekeringen met elkaar vergelijken en zeker weten dat u een verzekering kiest die het beste past bij uw situatie. Het voordeel is dat Nuvema samenwerkt met een groot aantal lokale begrafenisondernemers. Hierdoor kunnen wij u een op maat gemaakte begrafenisverzekering aanbieden, die volledig is afgestemd op uw wensen en lokale prijzen. Start nu met vergelijken en bereken uw premie.

Vergelijk nu online

De premie van een begrafenisverzekering van Nuvema is vaak één van de goedkoopste. Vergelijk bijvoorbeeld eens de premie op Independer of een andere vergelijker. Dan ziet u waarschijnlijk dat de begrafenisverzekering van Nuvema als een voordelige en goede verzekering wordt ervaren.

Kosten begrafenisverzekering

De kosten van een begrafenisverzekering zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Waar de een kiest voor een ingetogen en eenvoudige begrafenis, wil de ander een begrafenis met alles er op en eraan. Ook zijn de kosten bij een uitvaart van een kind hoger, omdat er in dat geval veel mensen naar de begrafenis komen.

Maar naast uw wensen speelt ook de locatie een belangrijke rol in de kosten voor uw begrafenisverzekering. Zo is een begrafenis in Amsterdam duurder dan een begrafenis in bijvoorbeeld Veendam. Dat heeft onder andere te maken met de kosten van de begraafplaats per locatie (grafkosten) en van bijkomende diensten.

Goedkope begrafenisverzekering

Een goedkope begrafenisverzekering? Dan zoekt u waarschijnlijk een lage premie. Maar naast de premie is het ook belangrijk om te kijken naar wat u voor die premie krijgt. Met een goedkope begrafenisverzekering kunt u het risico lopen dat u onderverzekerd bent en u uw nabestaanden alsnog met kosten voor uw uitvaart opzadelt. Lees wat de goedkoopste begrafenisverzekering voor u is.

Voordelen begrafenisverzekering

Kiest u voor een begrafenisverzekering van Nuvema, dan profiteert u van de volgende voordelen:

 • U bent op maat verzekerd.
 • U of uw nabestaanden kunnen zelf een uitvaartverzorger kiezen.
 • De verzekering is gebaseerd op uw persoonlijke wensen.
 • De verzekering kent geen levenslange premieduur.
 • Eén gratis telefoontje en al uw zorgen worden u uit handen genomen.
 • Wensen veranderen, dus tussentijdse aanpassingen zijn altijd mogelijk.
 • Kinderen zijn tot aan hun 18e jaar gratis meeverzekerd.
 • De verzekering heeft werelddekking.

Makkelijk aanpassen

Besluit u na het afsluiten van de begrafenisverzekering dat u na uw overlijden gecremeerd wilt worden, dan geeft u dit aan ons door en wordt uw verzekering omgezet in een crematieverzekering. Hiervoor gelden dezelfde voordelen als voor een begrafenisverzekering. Wilt u weten hoeveel u maandelijks kwijt bent aan uw begrafenisverzekering? Bereken dan hier uw premie.

Wist u dat kinderen tot hun 18de jaar gratis zijn meeverzekerd? U moet ze alleen wel hieronder weergeven.
Extra verzekerde toevoegenU kunt online niet meer mensen verzekeren. Herhaal het proces of neem contact op met onze klantenservice.

Klanten van Nuvema beschrijven hun ervaring met Nuvema en hoe ze de uitvaartverzekering vinden.

Uitvaartverzekering binnen 20 minuten geregeld
8.7
  Bekijk de volledige review
  Na veranderingen in mijn leven en (woon)situatie werd ik ervan bewust dat ik geen uitvaartverzekering had, en dat het niet zo leuk zo zijn voor mijn nabestaanden als ik ten overlijden zou komen m.b.t. het regelen van de uitvaart en alles betalen.
  De reviews op Independer waren overwegend positief.
  Ik heb al mijn verzekering toen op 1 avond geregeld en uitvaartverzekering binnen 20 minuten op de website van Nuvema. Rust.
  Afsluitproces:
   Prijs/kwaliteitverhouding:
    Klantenservice:
     Ik ben zeer te spreken over de klantenservice.
     8.7
      Bekijk de volledige review
      Ik ben met name tevreden over het gemak van het afsluiten. Via Independer kon ik snel en gemakkelijk een nieuwe verzekering afsluiten. Ik ben hier zeer over te spreken en ik zou deze verzekering ook absoluut aanraden aan anderen.
      Ik heb met name naar de prijs gekeken, maar uiteindelijk was de service ook prima. Dat is natuurlijk fijn om te merken.
      Waar ik ook zeer over te spreken ben, is het telefoongesprek dat ik heb gevoerd met de klantenservicemedewerker. Zij nam contact met mij op omdat er onduidelijkheid was over mijn aanvraag. Een kort en krachtig gesprek hebben toen duidelijkheid gebracht. De mevrouw aan de lijn was ook bijzonder klantvriendelijk en had een oplossingsgerichte houding. Dat heb ik als zeer prettig ervaren.
      Afsluitproces:
       Prijs/kwaliteitverhouding:
        Klantenservice:
         Goedkope en goede verzekering, makkelijk een pakket samen te stellen.
         6.7
          Bekijk de volledige review
          Samen met m'n vrouw besloten dat het toch wel verstandig was een uitvaartpolis te hebben.
          Goedkope en goede verzekering.
          Makkelijk een pakket samen te stellen. De dag erop nog teruggebeld om te vragen of ik ook de kosten voor het bijzetten wilde verzekeren? Dit was is dus vergeten. Na ong 2 weken was alles geregeld. Tijdens het telefoongesprek gaf men aan dat de verzekering zo goed als rond was. Echter gingen er dagen overheen voor ik echt wist of ik nu wel/of niet verzekerd was
          Afsluitproces:
           Prijs/kwaliteitverhouding:
            Klantenservice:
             Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.
             Top