Regionale aanpak centraal in nieuwe propositie Nuvema

Samenwerking met regionale uitvaartverzorgers en lokale vertegenwoordigers unieke combinatie.

BAARN – Op 9 februari 2012 lanceert Nuvema uitvaartverzekeraar haar nieuwe propositie en visuele identiteit aan de uitvaartbranche tijdens een relatiedag in Huize Canton te Baarn. Centraal staat de regionale aanpak die Nuvema al sinds 1949 hanteert door de samenwerking met regionale uitvaartverzorgers, uitvaartverenigingen en lokale vertegenwoordigers. Hierdoor is Nuvema actief en bekend in de regio en wordt dit in de nieuwe propositie benadrukt:

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.

“De uiteindelijke keuze voor deze richting is met name gebaseerd op de uitkomsten van het TNS-Nipo onderzoek dat we in 2011 hebben laten uitvoeren. Daarnaast hebben we goed gekeken naar de kwaliteiten van onze eigen organisatie en de wensen en behoeften van onze (potentiële) klanten”, aldus Emile de Jong, directeur van Nuvema uitvaartverzekeraar.

Wortels in de provincie

Marten van der Wal, hoofd Marketing & Verkoopondersteuning: “Nuvema heeft zijn wortels in de provincie. In Groningen om precies te zijn, waar we in 1949 zijn opgericht. Andere maatschappijen kozen in de loop der jaren voor een centrale aanpak. Wij niet. Wij groeiden uit tot een verzekeraar die juist van het lokale zijn sterke punt heeft gemaakt. Dat zie je terug in ons netwerk dat bestaat uit zo’n 300 regionale uitvaartverzorgers die nauw samenwerken met 75 Nuvema vertegenwoordigers. Dat lokale aspect maakt ons echt anders. We staan dichtbij de mensen. Onze vertegenwoordigers kennen ze, komen ze tegen in het dorp, bij de bakker, bij de slager. En weten zo precies wat er speelt. Bovendien kennen we de lokale uitvaartverzorgers. We werken in de meeste gevallen al járen met ze samen. Zo is er in de loop van de tijd een sterke band ontstaan.

Juist die lokale uitvaartverzorger kent de gemeenschap als geen ander. Hij weet wat er bij de mensen omgaat, wat hun tradities zijn, hun gewoontes, hun rituelen. Hij was de uitvaartverzorger van je overgrootvader, je opa, je ouders. Je kent hem. En hij kent jou. Dat is vertrouwd. Maar dat is niet het enige voordeel van onze lokale aanpak. Het levert onze klanten vaak ook een gunstig kostenplaatje op. Want de premies worden berekend op basis van lokale prijzen. Dat geeft een enorm voordeel bij het calculeren van het te verzekeren bedrag. Het lokale, datgene wat ons onderscheidt, is het speerpunt van onze nieuwe campagne. Daarmee willen we de harten raken van al die mensen die op het punt staan te kiezen voor een uitvaartverzekering. Daarbij spreken we ze aan op hun roots.”

23 regio’s

Om mensen op hun regionale roots te kunnen aanspreken heeft Nuvema 23 regio’s gedefinieerd waarbij de inwoners van elke regio op eigen wijze (door middel van beeld en tekst) worden aangesproken. In diverse uitingen is de regionale aanpak verwerkt, waaronder de vernieuwde website en het brochuremateriaal. De verwachting is dat deze nieuwe propositie en visuele identiteit een nieuwe impuls zullen geven aan een verdere groei van Nuvema. Er is een toenemende behoefte aan professioneel en persoonlijke informatie over uitvaartverzekeringen en het liefst regel je dat soort dingen dicht bij huis. Hoe we dat weten? Omdat we Thuis zijn in uw regio!

Over Nuvema Uitvaartverzekering

Nuvema Uitvaartverzekering bestaat sinds 1949 en heeft ruim 300.000 klanten in heel Nederland. Door de persoonlijke informatie van de 75 vertegenwoordigers en de nauwe contacten met 300 lokale uitvaartverzorgers is de uitvaartverzekering van Nuvema op maat gemaakt en daardoor volledig passend bij de uitvaartwensen.

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.
Top