Werkwijze

Een uitvaartverzekering van Nuvema is altijd gebaseerd op uw uitvaartwensen, lokale kosten en de eventuele regionale gebruiken. Met een uitvaartverzekering van Nuvema krijgt u de uitvaart, die u wilt, zonder dat uw nabestaanden zorgen hebben over de kosten. 

U kunt bij ons op twee manieren afsluiten:

  • Via een adviseur
  • Via internet

Als u de verzekering via een adviseur afsluit betaalt u advieskosten. Deze zijn 29 euro per adviesgeprek. Dit betaalt u ongeacht of u daarna een uitvaartverzekering afsluit. Het voordeel van een adviseur is dat hij of zij uw uitvaartwensen inventariseert, maar ook uw financiële situatie. Op deze manier is het voor u inzichtelijk of u een uitvaartverzekering nodig heeft en voor welk bedrag. Als u via internet afsluit, bepaalt u zelf of u een uitvaartverzekering nodig heeft en voor hoeveel. Daar zitten geen advieskosten aan verbonden.

Unieke werkwijze van Nuvema

Hoe we dat doen? Bekijk de video's waarin we in het kort uitleggen wat ons uniek maakt in vergelijking met andere verzekeraars of lees alles over de werkwijze van Nuvema.

1. Inventarisatie uitvaartwensen

Een van onze adviseurs inventariseert bij u thuis uw uitvaartwensen. Hier betaalt u advieskosten voor. Dit kan u ook zelfstandig online doen zonder advieskosten. Wilt u worden begraven of gaat uw voorkeur uit naar een crematie? Wat voor kist heeft u in gedachten? Hoeveel mensen zullen er ongeveer zijn? Wilt u een uitvaartdienst en een condoleance? We inventariseren zo al uw wensen op uitvaartgebied en schrijven deze netjes voor u op.

Eén van de belangrijkste aspecten van een uitvaart, is de plaats waar deze plaatsvindt. Wilt u graag in uw woonplaats begraven worden? Of wilt u bijvoorbeeld dat uw as in uw geboortedorp wordt verstrooid? Ook verschillende gewoontes en tradities verschillen vaak per regio. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden.

2. Kosten van uw uitvaartwensen

Wanneer al uw uitvaartwensen duidelijk zijn, kijken we naar de kosten. De kosten van een graf verschillen bijvoorbeeld per gemeente. Een crematie is vaak goedkoper dan een begrafenis. En de ene kist is duurder dan de andere en dat geldt soms ook voor de koffie en de cake. De prijzen voor een graf in Amsterdam, de koffie in Arnhem, een crematie in Zwolle, een rouwauto in Middelburg en het gebruik van het uitvaartcentrum in Utrecht zijn allemaal bekend bij Nuvema.

Omdat Nuvema samenwerkt met 300 uitvaartverzorgers door heel Nederland, kunnen we u precies vertellen hoeveel uw wensen kosten. De uitvaartondernemers en -verenigingen geven namelijk de prijzen van hun producten en diensten door aan Nuvema en weten ook precies wat de gemeentelijke kosten zijn van een begraafplaats of het tarief van een crematorium.

Alle kosten voor de door u gekozen uitvaart worden bij elkaar opgeteld. Zo weet u precies wat uw uitvaart op dit moment kost.

3. Op maat gemaakte uitvaartverzekering

Heeft u niet voldoende spaargeld? Of wilt u niet het risico lopen dat de uitvaartkosten niet betaald kunnen worden, zodat uw nabestaanden hier mee blijven zitten?

Dan kan Nuvema u helpen. Uw geïnventariseerde wensen en bijbehorende kosten van uitvaart worden rechtstreeks overgezet naar een uitvaartverzekering. Zo krijgt u een uitvaartverzekering die helemaal bij uw eigen wensen past en rekening houdt met de daadwerkelijke kosten van uw uitvaart.

Op deze manier heeft u een uitvaartverzekering, die exact de uitvaart mogelijk maakt die u wilt. Niets te veel en niks te weinig. Helemaal op maat gemaakt en dus perfect voor uw specifieke situatie en wensen. U betaalt geen euro te veel premie.

4. Voor nu en in de toekomst

Hoewel u nu een uitvaartverzekering heeft, hoopt u natuurlijk dat uw uitvaart nog een hele tijd op zich laat wachten. Hoe zorgt Nuvema ervoor dat uw uitvaartverzekering over pakweg dertig jaar nog steeds passend is en uw uitvaartwensen ook dan nog kunnen worden betaald?

Nuvema vraagt elk jaar aan alle uitvaartverzorgers hoe duur een plakje cake is. En hoeveel een rouwboeket kost of hoeveel de gemeente in rekening brengt voor een graf. We kijken dus ieder jaar naar uw polis. En als de prijzen van uw wensen zijn gewijzigd dan passen we uw uitvaartverzekering hierop aan. In overleg met u uiteraard.

Stel: het kopje koffie en het plakje cake dat u de 100 gasten op uw uitvaart wilt geven is 10 cent duurder geworden. Dan verhogen we het verzekerde bedrag van uw verzekering met 10 euro. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar zo weet u zeker dat uw uitvaartwensen altijd uitgevoerd kunnen worden zonder dat uw nabestaanden hoeven bij te betalen.
En veranderen uw wensen of verandert uw situatie? Dan is dat ook geen enkel probleem. Uw uitvaartverzekering kan altijd aangepast worden aan deze veranderde wensen of bijvoorbeeld aan de kosten van de nieuwe regio waar u woont.

5. Uitvaart regelen

Wanneer u overlijdt nemen uw nabestaanden contact op met een uitvaartverzorger, die de uitvaart gaat regelen en begeleiden. Op basis van uw uitvaartpolis kan de uitvaartverzorger zien welke wensen u heeft en hoeveel geld de uitvaartverzekering uitkeert. Hierdoor hoeven uw nabestaanden niet te gissen naar uw laatste wensen en hoeven ze zich geen zorgen te maken over de kosten. Welke uitvaartverzorger de uitvaart verzorgt maakt Nuvema in principe niet uit.

Spreekt de werkwijze van Nuvema u ook aan? Nuvema helpt ruim 300.000 mensen met het betalen van hun uitvaart. Bereken nu zelf uw premie .

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.
Top