Nieuws & Actualiteit van de Nuvema Rouwauto Rit

Guinness World Record poging “langste stoet van rouwauto’s“ geslaagd!

31-08-2012 - Vanmiddag is tijdens de Nuvema Rouwauto Rit in Baarn het wereldrecord “langste stoet van rouwauto’s” verbroken onder toeziend oog van het Guinness World Record jurylid uit Engeland. De stoet van 107 rouwauto’s legde de route van 6 kilometer succesvol af waarmee de recordpoging, die georganiseerd werd door uitvaartverzekeraar Nuvema, geslaagd is.

Bekijk het officiële persbericht en de foto’s van de Nuvema Rouwauto Rit.

Internationale belangstelling voor Nuvema Rouwauto Rit

29-08-2012 - Naast 3 Belgische rouwauto's zullen morgen op 30 augustus ook 2 duitse uitvaartverzorgers in hun rouwauto deelnemen aan de Nuvema Rouwauto Rit. Hiermee blijkt dat naast de Nederlandse uitvaartbranche ook uitvaartverzorgers in het buitenland enthousiast zijn om de diversiteit van het rouwvervoer onder de aandacht te brengen.

Persbericht: Uitvaartverzekeraar Nuvema organiseert recordpoging ‘Langste stoet van rouwauto's’

19-07-2012 - Uitvaartverzekeraar Nuvema organiseert op donderdag 30 augustus 2012 de Nuvema Rouwauto Rit. De organisatie wil op deze dag de langste stoet van rouwauto’s ooit realiseren en hiermee een plek veroveren in het Guinness Book of World Records. Het huidige record staat op 51 rouwauto’s en dateert van september 2011. Dit record werd gevestigd in Michigan, Verenigde Staten.

Nuvema heeft als doel om dit record ruimschoots te overtreffen en richt zich op ten minste honderd begrafenisauto’s. De uitvaartverzekeraar heeft alle driehonderd uitvaartverzorgers die met het bedrijf samenwerken, uitgenodigd om deel te nemen aan de Nuvema Rouwauto Rit. Op dit moment zijn er al 79 aanmeldingen met onder andere de prachtige Engelse begrafenisauto van Lady Di, de statige rouwauto van Coen Moulijn, een prachtige roze Chevrolet Caprice-rouwauto, maar ook een originele begrafenisaanhanger uit 1958 van het merk Pfefferkorn zal meerijden.

“Met de Nuvema Rouwauto Rit willen wij het fenomeen rouwvervoer in de schijnwerpers zetten”, zegt Emile de Jong, directeur van Nuvema. “Voor de uitvaartverzorger is de begrafenisauto zijn of haar gezicht naar buiten. Uitvaartverzorgers besteden veel zorg aan hun auto’s en merken steeds meer dat hun klanten bij een uitvaart bewust kiezen voor een bepaald type rouwauto. Zij zoeken dan aansluiting bij de levensstijl van de overledene. Dat alles is voor Nuvema Uitvaartverzekering voldoende aanleiding om in augustus deze recordpoging te organiseren. Het is een ideale manier om de professionaliteit en betrokkenheid van onze branche voor het voetlicht te brengen. Daarnaast bieden we de deelnemende uitvaartverzorgers de mogelijkheid om eens informeel met elkaar te netwerken.”

De Nuvema Rouwauto Rit vindt plaats in aanwezigheid van officials van Guinness World Records. De deelnemers aan de recordpoging melden zich op donderdag 30 augustus 2012 om 15.00 uur in Baarn. De route van circa zes kilometer loopt door de bossen van Baarn en de Lage Vuursche.

Recordpoging gaat door!

04-07-2012 - Inmiddels zijn er voldoende inschrijvingen om op donderdag 30 augustus 2012 het Guinness World Record door te laten gaan! Dinsdag 3 juli heeft Klijmij Uitvaartverzorging uit Zaltbommel zich ingeschreven met een Cadallic Hearse en is hiermee de 52ste officiële deelnemer. Omdat het huidige record op 51 rouwauto’s staat moet het record op 30 augustus verbroken kunnen worden.

Natuurlijk sluiten we de inschrijving nog niet, omdat het mooi zou zijn om met een grote stoet van rouwauto`s het record ruim te verbeteren. We hebben uw hulp zeker nog nodig en hopen dat u zich zult inschrijven. Sommige uitvaartverzorgers hebben 1 rouwauto ingeschreven en andere komen met meer rouwauto`s. Zo komt Van de Weerd uitvaartzorg uit Ede zelfs met 7(!) rouwauto`s. Er zijn ook uitvaartverzorgers zonder rouwauto die speciaal voor deze gelegenheid een rouwauto huren. Neem bijvoorbeeld Calla Uitvaartzorg uit Den Bommel en Van Dongen Uitvaartzorg uit Zoetermeer die speciaal voor deze gelegenheid rouwauto’s zullen gaan huren. Daarnaast hebben wij vernomen dat deze Guinness World Record poging zich ook al mag verheugen in buitenlandse belangstelling!

Gezien de vele positieve reacties en aanmeldingen kunnen wij nu al spreken van een prachtig initiatief waarbij de uitvaartbranche zich van een positieve kant laat zien!

Twitter @rouwautorit geopend

19-06-2012 - Afgelopen week is het officiele twitteraccount voor de Nuvema Rouwauto Rit geopend. U kunt alle updates en wetenwaardigheden volgen via @rouwautorit. Dagelijk zullen hier de laatste nieuwtjes en aankondigingen van nieuwe deelnemers worden gepubliceerd. De tweets zijn ook te volgen via de speciale hastag; #rouwautorit.

Enthousiasme over Nuvema Rouwauto Rit binnen de uitvaartbranche

18-06-2012 - De organisatie van de Nuvema Rouwauto Rit heeft afgelopen week vele enthousiaste reactie gehad op de uitnodiging voor de wereldrecordpoging op donderdag 30 augustus. Naast de vele aanmeldingen en toezeggingen is het erg leuk om de positieve berichten uit de uitvaartbranche te ontvangen.

Nuvema nodigt haar 300 relaties uit voor de Nuvema Rouwauto Rit

09-06-2012 - Nuvema Uitvaartverzekering heeft vandaag alle 300 uitvaartverzorgers met wie ze samenwerkt een uitnodiging gestuurd voor de deelname aan de Nuvema Rouwauto Rit op donderdag 30 augustus 2012. We hopen op een grote deelname zodat we gezamenlijk dit wereldrecord kunnen verbeteren.

Website en inschrijving voor Nuvema Rouwauto Rit geopend

08-06-2012 - Vandaag is de speciale website van de Nuvema Rouwauto Rit geopend op www.nuvema.nl/rouwautorit. Op de website is alle relevante informatie te lezen en kunnen uitvaartverzorgers zich met hun rouwauto inschrijven voor deelname aan de Nuvema Rouwauto Rit. In aanloop naar het evenement kunt u hier de laatste ontwikkelingen lezen en gedurende de dag alle update, foto en video's bekijken.

Gemeente Baarn verleent vergunning aan Nuvema

22-05-2012 - Onlangs heeft Nuvema Uitvaartverzekering bij de gemeente Baarn een vergunning aangevraagd voor het organiseren van de Nuvema Rouwauto Rally. Tot onze vreugde kregen we dinsdag 22 mei de vergunning en daarmee de toestemming om de wereldrecordpoging te houden.

Top