Guinness World Record "Langste stoet rouwauto's"

Nuvema Uitvaartverzekeringen organiseert op donderdag 30 augustus 2012 de Nuvema Rouwauto Rit. In de bossen van Baarn en Lage Vuursche zal, samen met vele uitvaartverzorgers en hun rouwauto's, een recordpoging worden gedaan om het Guinness World Record "Longest Hearse Parade" (Langste stoet van rouwauto's) te verbreken.

In een aaneengesloten colonne zullen de, minimaal 52, deelnemende rouwauto's een route van ongeveer 6 kilometer afleggen en zo het officiele wereldrecord verbreken. De dag staat in het teken van de recordpoging maar er is ook voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten, de verschillende rouwauto's te bekijken en te genieten van een hapje en een drankje.

Historie

Het huidige record is op 17 september 2011 gevestigd in het Amerikaanse plaatsje Hell in de staat Michigan. De wereldrecordpoging werd georganiseerd door Just Hearse'N Around en uiteindelijk reden 51 rouwauto’s een afstand van 2,6 mile (4,2 kilometer).

Route

Voor de recordpoging hebben we een mooie route door het bosgebied tussen Baarn en de Lage Vuursche uitgestippeld. De route van 6 kilometer heeft als start en eindpunt Theehuis ’t Hooge Erf. Bekijk de volledige route.

Op de voorpagina?

Mocht u regionaal aandacht willen vragen voor uw deelname, dan kunt u gebruik maken van de Nuvema mediakit. Deze mediakit bestaat uit persberichten, foto’s, de goody-bag van de dag en natuurlijk het officiële Guinness World Records certificaat (mits gewonnen natuurlijk!). Nuvema zal via persberichten de recordpoging bij landelijke media onder de aandacht brengen. Iedere deelnemer is vrij om dit met lokale en regionale pers te doen. Het is een unieke aangelegenheid en zo’n enorme rouwautostoet zal vast hele mooie beelden opleveren. We zien in de Nuvema Rouwauto Rit een unieke kans om uw organisatie op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij uw doelgroep.

Vereisten & aandachtspunten

Guiness World Records stelt een aantal eisen aan de recordpoging.  Het jurylid dat speciaal vanuit Engeland naar Baarn komt zal onder andere letten op de volgende punten:

 1. Alle voertuigen moeten in staat zijn om een kist te kunnen vervoeren en moeten dienst doen of hebben gedaan als rouwauto. Het is niet toegestaan om een stationwagen of ander voertuig te gebruiken die slechts geschilderd of versierd is om te lijken op een rouwauto.
 2. Alle bestuurders moeten in bezit zijn van een geldig rijbewijs.
 3. Alle voertuigen die deelnemen aan de recordpoging moeten in beweging zijn.
  Het is niet toegestaan om de voertuigen in een rij te parkeren.
 4. De minimale afstand van de route, gemeten vanaf het startpunt tot aan de finish, moet 3,2 kilometer zijn. Alle voertuigen moeten de startlijn passeren en de volledige lengte van de route afleggen tot aan de finishstreep.
 5. Er mogen geen grote gaten vallen tussen de voertuigen van de optocht. Er mag niet meer dan 2 voertuiglengtes tussen de voertuigen zijn die deelnemen aan de optocht.
 6. Onderstaande informatie moet verzameld worden en op voorgedrukte vellen worden ingeleverd bij het wereldrecord bewijs;
  • Het exacte merk, model en bouwjaar van het voertuig
  • Het kentekennummer van elk voertuig
  • De naam en het telefoonnummer van elke bestuurder

Aandachtspunten

 1. Houdt u te allen tijde aan de geldende verkeersregels.
 2. Volg de instructies van de aanwezige verkeersregelaars.
 3. Zorg voor voldoende brandstof ook al is de route maar kort.
 4. Krijgt u pech tijdens de wereldrecordpoging? Parkeer de auto in de berm zodat de stoet verder kan.
 5. Neem uw rijbewijs mee.
Top