Daimler DS 420 hearse van Prinses Diana

Alcuon Uitvaartzorg uit Austerlitz is sinds maart 2010 in het bezit van een exclusieve rouwwagen. Een Daimler DS420 Hearse om precies te zijn. En dat is een zelfde auto als de rouwwagen waarmee Lady Diana uit Engeland naar haar rustplaats is gebracht. Deze bijzondere lijkwagen zal ook aanwezig zijn bij de Nuvema Rouwauto Rit.

Op avontuur in Ierland

Gert Jan van Bennkom vertelt; “De auto is in geheel originele staat. Een statige wagen zonder opsmuk. Deze auto vond ik op internet. Met wat gekkigheid deed ik een bod en dacht; Het zal wel los lopen. Nu dat liep het. Avonds kreeg ik bericht dat ik de auto kon komen halen. Oké, wie A zegt moet ook B zeggen. Dus samen met een vriend tickets gekocht en naar Belfast gevlogen. Daar sta je in een donkere loods een oldtimer te bewonderen zonder enig verstand van auto’s en veel emoties van een jongensdroom. Een nette auto waar geen vreemde geluiden bij te horen waren. VERKOCHT !!!. Afrekenen, hotelletje en de volgende dag met de boot oversteken naar Schotland, en zo rijdend door Engeland via de tunnel naar Antwerpen, Breda naar huis.

Achteraf gezien een heel risico. Bijzondere ervaring om met het stuur rechts, links te rijden. Rotondes waren bijna niet te doen en dan nog die ouderwetse diagonaal banden. Als je 90 km p/u reed op de snelweg had je het gevoel 150 te rijden. Één en al gezwabber over de weg en veel wind gegier door de bloemenimperiaal. Al met al een spannende reis met veel bekijks. Na twee dagen reizen zijn we ermee thuis gekomen. Onderweg kreeg ik bij London een melding door. Vertelde de familie dat ik onderweg was en de volgende dag thuis zou zijn. Geen probleem als de Daimler maar wel ingezet kon worden bij de uitvaart van hun broer. Zo gezegd zo gedaan. Op vrijdagavond kwamen we thuis en op woensdag reed de Daimler zijn eerste Hollandse uitvaart.

De laatste rit

Ik zal deze auto nooit, maar dan ook nooit weg doen. Ik heb mijzelf beloofd dat deze Daimler mij ooit zal wegbrengen naar mijn laatste plekje. Ik blijf het als heel bijzonder ervaren om zo iets bijzonders te mogen en kunnen bezitten, helemaal eigenhandig bij elkaar gespaard zonder een beroep te hebben moeten doen bij een bank. Een echte jongensdroom waarvan je alleen niet had verwacht dat het om een rouwauto zou gaan. Een mooie manier om hobby en werk weer één te maken.

Bekijk alle deelnemers die meedoen aan de wereldrecordpoging tijdens de Nuvema Rouwauto Rit.

Top