Social Media Testament

Nederlanders denken niet na over wat er moet gebeuren met hun social media profielen als ze er zelf niet meer zijn. Ze zadelen de nabestaanden op met het afhandelen van de online accounts op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekering.

Uit het onderzoek blijkt dat 59% van de Nederlanders die actief zijn op social media nog nooit hebben nagedacht over wat er met hun social media accounts en online informatie moet gebeuren als ze komen te overlijden. En 83% heeft nog helemaal niks geregeld voor hun digitale nalatenschap!

Hoe zit het met jouw digitale nalatenschap? Zadel jij jouw nabestaanden op met het lastige proces van social media verwijderen en aanpassen?

Om dit probleem op te lossen heeft Nuvema Uitvaartverzekering het Social Media Testament ontwikkeld. Hiermee kan je gemakkelijk aangeven wat er met je online profielen moet gebeuren na het overlijden. Maak nu gratis je eigen Social Media Testament;

Stap 1 – Selecteer de sociale netwerken waar jij een account hebt

 

Waarom een Social Media Testament?

Met het Social Media Testament kan je aangeven wat er na je overlijden gedaan moet worden met jouw profielen op de meeste bekende online sociale netwerken. Door het Social Media Testament bij de financiële papieren te bewaren weten de nabestaanden later wat er met je online profielen moet gebeuren.

Nuvema Uitvaartverzekering merkt steeds vaker dat nabestaanden op een vervelende manier worden geconfronteerd met actieve social media profielen van hun overleden dierbaren. Neem bijvoorbeeld de verjaardagmelding of vriendsuggesties van Linkedin en Facebook. Die is leuk, maar als deze wordt verzonden van een overleden vriend kan dat erg confronterend zijn.

Met het Social Media Testament en de handleiding social media verwijderen of wijzigen wil Nuvema dit soort pijnlijke situaties voorkomen. Het Social Media Testament is helemaal gratis en geen dienst zoals uitvaartverzekeringen. Het is bedoeld om consumenten bewust te maken van mogelijke pijnlijke situaties wanneer men niet nadenkt over de dood. Bekijk de voorwaarden voor het aanmaken van jouw eigen Social Media Testament. Voor meer informatie over het Social Media testament kan je de veel gestelde vragen raadplegen.

Wat is jouw ervaring?

Heb jij ervaring met het verwijderen of aanpassen van de sociale media van een overleden persoon? Deel je ervaring, tips of suggesties op Twitter met #socialmediatestament of op de Facebookpagina van Nuvema.

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.
Top