U

Uitstel van begraven en cremeren

Een uitvaart moet plaatsvinden tussen minimaal 36 uur en maximaal vijf dagen na het overlijden. In specifieke omstandigheden kan zowel de tijd verkort als verlengd worden.

Uitvaartcentrum

Hier kan de dienst plaatsvinden waarbij de overledene herdacht wordt.

Uitvaartkostencalculator

Een programma waarmee iedereen precies kan uitrekenen wat de uitvaart die hij/zij voor ogen heeft gaat kosten en tegelijk wat de bijbehorende premie zal zijn.

Uitvaartmuseum

Het Nederlands Uitvaartmuseum is gevestigd in Amsterdam op begraafplaats, crematorium en gedenkpark De Nieuwe Ooster. Het museum biedt een overzicht van de geschiedenis van de laatste eer in Nederland.

Uitvaartondernemer

Een uitvaartondernemer voorziet in het realiseren van een begrafenis of crematie.

Uitvaartvereniging

Een uitvaartvereniging is een lokale voorziening waarvan u lid kunt worden. Vaak betaalt u eenmalig een bedrag dat u voor het leven lang lid maakt. Als lid krijgt u korting op de uitvaart en kunt u uw uitvaartwensen bespreken.

Uitvaartverzekering in geld

Een uitvaartverzekering in geld is een verzekering die een geldbedrag uitkeert bij het overlijden van de verzekerde. De uitvaartverzekering is in feite een levenslange overlijdensrisicoverzekering. De uitvaartverzekering keert doorgaans een vooraf overeengekomen geldbedrag uit.

Uitvaartverzekering in natura

Een natura uitvaartverzekering is een verzekering waarin u een pakket aan diensten voor de uitvaart kunt verzekeren. Het voordeel hiervan is dat de klant precies deze diensten kan verzekeren waar hij/zij van gebruik wenst te maken.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger voorziet in het realiseren van een begrafenis of crematie.

Urn

Een urn(e) is een pot waarin de overblijvende as van een crematie in wordt bewaard. Een urn kan thuis worden bewaard, maar ook worden bijgezet in een urnentuin, urnengraf of urnenmuur van een begraafplaats. Dit wordt wel een columbarium genoemd.

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.
Top