Uitvaartmuziek voor uw begrafenis of crematie

Een belangrijk onderdeel van een uitvaartverzekering is het vastleggen van uitvaartwensen zoals uitvaartmuziek. Muziek bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer van een begrafenis of crematie. Zo heeft u met begrafenis liedjes zelf invloed op het afscheid met uw nabestaanden.

Herinneringen oproepen met uitvaartmuziek

Wanneer u komt te overlijden zullen nabestaanden vooral hun herinneringen aan u willen koesteren. Muziek kan die herinneringen oproepen omdat het staat voor een bepaalde gebeurtenis of door een treffende songtekst. Maar muziek kan ook heel goed passen bij u als persoon zodat vrienden en familie iets van u herkennen in de uitvaartmuziek. Het zijn allemaal belangrijke redenen om voor uw begrafenis of crematie alvast goed na te denken over de muziek.

Uitvaartmuziek bepalen

Er zijn natuurlijk oneindig veel begrafenis liedjes die goed zouden kunnen passen op u uitvaart. Dus hoe komt u tot een selectie van een paar nummers voor uw afscheid? Het is allereerst belangrijk om u te realiseren wat u met uitvaartmuziek teweeg wilt brengen. Wil u mensen steun bieden? Een speciaal persoon aanspreken met muziek? Of mensen misschien juist een beetje opvrolijken? Muziek is erg persoonlijk dus houd het dichtbij uzelf zodat het past bij uw uitvaart. U kunt uw voorkeur gratis vastleggen in ons uitvaartwensenformulier.

Geen uitvaartmuziek vastleggen

Het kan raar voelen om met uw eigen uitvaart bezig te zijn. Toch weet niemand beter wat bij u past dan uzelf. Nabestaanden moeten rondom een begrafenis of crematie vaak veel regelen in korte tijd. Wanneer zij weten wat u graag zou willen biedt dat ze houvast en geruststelling. Ook voorkomt u zo dat er discussie ontstaat of dat de gekozen uitvaartmuziek totaal niet bij u past.

Populaire begrafenis liedjes

Er zijn verschillende nummers die erg vaak gedraaid worden op de uitvaart. Denk hierbij aan klassiekers als ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp en ‘De Steen’ van Paul de Leeuw. Wanneer u geen eigen voorkeur voor muziek aangeeft, zijn dit nummers waar nabestaanden snel op terug zouden kunnen vallen. Het sluit namelijk goed aan op de emoties die zij op dat moment voelen. Het kan zijn dat u dit soort nummers erg geschikt vindt voor uw uitvaart. Anderen kiezen liever voor een persoonlijk nummer om van de uitvaart echt een unieke gebeurtenis te maken.

Wensen voor uitvaartmuziek veranderen

Het kan zijn dat uitvaartmuziek die u nu uitkiest over een tijdje niet meer past bij u als persoon. Daarom is het goed om regelmatig stil te staan bij de liedjes die u wilt laten afspelen op uw begrafenis of crematie. Een overlijden komt vaak onverwachts dus het is belangrijk om zowel nu als in de toekomst uitvaartwensen vast te leggen en bij te houden. Er worden jaarlijks erg veel nieuwe nummers uitgebracht, waardoor uw favoriete uitvaartmuziek elk moment kan veranderen. En natuurlijk ontstaan er tijdens u leven nog een hoop nieuwe muzikale herinneringen!

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.
Top