Kenmerken uitvaartdeposito

Vanaf welk bedrag kan ik storten?

Nuvema is thuis in uw regio. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij precies weten wat de uitvaart in uw regio kost. Een graf in Amsterdam kan bijvoorbeeld duurder zijn dan een graf in Groningen. Maar ook lokale tradities kennen hun prijs. Nuvema werkt dus niet met landelijke prijzen of basispakketten. Wij leveren maatwerk. Wij bereken het bedrag dat u nodig heeft voor de uitvaart op regionale prijzen.

Een uitvaart is heel persoonlijk. Nuvema gelooft daarom niet in een standaard uitvaart. Onze deskundige medewerker bekijkt samen met u wat uw uitvaartwensen zijn. Hij informeert u over de kosten  hiervan. Dit bedrag kunt u apart zetten in een NUVEMA Uitvaartdeposito. Nuvema kent een lage minimale storting. Een storting in een uitvaartdeposito kunt u al doen vanaf 500 euro.

Kost het afsluiten van een uitvaartdeposito mij geld?

Nee. Wij berekenen u geen administratie- of andere kosten.

Wat keert Nuvema mij uit?

Wanneer degene voor wie het deposito is bedoeld, bijvoorbeeld uzelf of uw partner, overlijdt, is het volledige bedrag in het uitvaartdeposito beschikbaar voor het betalen van de uitvaartkosten. Nuvema keert geen bedrag uit, maar zorgt voor het betalen van de kosten van de uitvaart tot het bedrag dat in het NUVEMA Uitvaartdeposito is opgebouwd. Het opgebouwde bedrag bestaat uit de storting(en) aangevuld met de ontvangen rente. Het NUVEMA Uitvaartdeposito is daarmee een naturaproduct; het keert een vergoeding voor goederen en diensten voor de uitvaart uit.

Als u, uw partner of andere begunstigde(n) zijn overleden is er soms een bedrag over na betaling van de uitvaartkosten. Alle uitvaartkosten zijn dan al betaald. Nuvema keert echter geen bedrag uit als dit over is na betaling van de uitvaartkosten. Wettelijk is dit niet mogelijk. Het restantbedrag kan wel worden omgezet in een nieuw NUVEMA Uitvaartdeposito voor een nabestaande. Dit kan voor een of meerdere nabestaanden.

Welk bedrag ontvang ik van Nuvema aan rente binnen mijn uitvaartdeposito?

Op een NUVEMA Uitvaartdeposito ontvangt u van Nuvema rente. Het rentepercentage is gelijk aan de 6 maands EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate), zoals deze op de laatste werkdag van het afgelopen kalenderjaar wordt vastgesteld. De EURIBOR is het rentepercentage dat de banken elkaar berekenen. Wij hebben zelf geen invloed op dat rentepercentage. De EURIBOR is duidelijk, u weet altijd waar u aan toe bent. Deze rente wordt per 31 december van het kalenderjaar aan uw uitvaartdeposito toegevoegd.

Waar moet ik rekening mee houden?

  • In tegenstelling tot sommige uitvaartverzekeringen, is het uitvaartdeposito niet geïndexeerd. Met de rente op uw uitvaartdeposito kunt u de door inflatie stijgende uitvaartkosten meestal in ieder geval deels dekken. Dit is niet altijd zo. Het is verstandig om af en toe te laten vaststellen of uw uitvaartdeposito nog voldoende is. Wij informeren u hier graag over.
  • Het bedrag in uw NUVEMA Uitvaartdeposito staat vast. Dat betekent dat u (of uw partner) het bedrag niet tussentijds, geheel of gedeeltelijk, kunt opnemen. Met spaargeld bij een bank kan dat wel.
  • Het bedrag kan uitsluitend aan de uitvaart worden besteed door de nabestaanden. Veelal worden de rekeningen van de uitvaartondernemer direct vergoed. Nuvema keert geen bedrag uit als dit over is na betaling van de kosten. Wettelijk is dit niet mogelijk. Het is daarom belangrijk dat bij het afsluiten van het NUVEMA Uitvaartdeposito duidelijk is wat de te verwachten kosten zijn. Een restantbedrag kunt u wel laten gebruiken voor een nieuw uitvaartdeposito voor nabestaanden.
  • Voor uitvaartdeposito's geldt geen extra vrijstelling in Box 3.
  • Uw geld is veilig bij Nuvema. Nuvema is een Nederlandse verzekeraar en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. Het NUVEMA Uitvaartdeposito valt echter niet onder het depositogarantiestelsel dat banken kennen. De kans dat een Nederlandse verzekeraar failliet gaat is klein, maar nooit uitgesloten. Dat kan een nadeel zijn. Nuvema is echter een echt familiebedrijf en hierdoor voorzichtig. De bedrijfsvoering is erop gericht om het bedrijf veilig aan een volgende door te geven. Letterlijk en figuurlijk. Bij Nuvema kennen we daarom ook geen bonussen en doen we niet aan korte termijnwinst. Wij doen er al meer dan 60 jaar alles aan om uw vertrouwen waard te zijn en te blijven.

Uitvaartdeposito regelen

De adviseur van Nuvema kan voor u een uitvaartdeposito regelen, maak daarvoor een vrijblijvende afspraak. Of lees meer over de voordelen van een uitvaartdeposito.

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.
Top