Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering vergoedt de kosten van uw uitvaart. 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering, zodat nabestaanden de kosten van de uitvaart niet hoeven te betalen. Dat is al snel zo'n € 6.000,- voor een begrafenis en € 5.000,- voor een crematie.

Soorten uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De meeste Nederlanders hebben een natura uitvaartverzekering. Daarnaast is er een kapitaalverzekering en een crematie- of begrafenisverzekering. Bij een koopsom variant betaalt u eenmalig een premie en niet maandelijks. Elk type heeft specifieke kenmerken en verschillende voor- en nadelen. Welke verzekering sluit het beste aan op uw situatie?

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering wordt vaak als morele verplichting gezien. De meeste mensen vinden het niet netjes om hun nabestaanden te belasten met de kosten van hun uitvaart. Daarnaast is een uitvaartverzekering nuttig voor de verzekerde zelf. Met een juiste verzekering is er voldoende geld beschikbaar voor een uitvaart zoals u die wenst. Een goede uitvaartverzekering is dus een geruststellende gedachte, voor uzelf en voor uw nabestaanden.

Premie

De hoogte van de premie voor uw uitvaartverzekering is afhankelijk van het soort verzekering, uw leeftijd, uw gezondheid en het verzekerde bedrag. Bent u benieuwd naar de  premie voor een op maat gemaakte uitvaartverzekering van Nuvema? Doe dan de premieberekening.

Meer informatie

Over uitvaartverzekeringen bestaan veel vragen. Er zijn veel details over de verschillende mogelijkheden en daarom legt Nuvema graag alles aan u uit. Heeft u bijvoorbeeld geen uitvaartverzekering? Maak dan een vergelijking om zo de beste uitvaartverzekering te zoeken voor uw persoonlijke situatie. Welke verzekering dat is, is mede afhankelijk van uw gezinssamenstelling en bijvoorbeeld gezondheid. Bij Nuvema kunt u uitvaartverzekeringen online afsluiten of de kosten berekenen en de voordelen bekijken.

Voordelen van een uitvaartverzekering

Natura uitvaartverzekering

  • Alles geregeld
  • Op maat en persoonlijk   

Kapitaal uitvaartverzekering

  • Flexibel
  • Vrijheid

Koopsom uitvaartverzekering

  • Voordelige premie
  • Geen maandelijkse verplichting   

Heeft u een verzekering gevonden die aan uw wensen voldoet? Dan kunt u uw uitvaartverzekering online afsluiten.

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in de regio.