Trouwen en samenwonen

Wanneer u gaat trouwen of samenwonen, is dit natuurlijk een grote stap. U kiest ervoor om uw leven te delen met uw partner. Daar komt een veel verantwoordelijkheid bij kijken. Samen zorgt u voor inkomsten waar u  samen van kunt leven. Ook is het dan verstandig om zaken te regelen  zoals verzekeringen. Hier vangt u onverwachte gebeurtenissen financieel mee op. Een uitvaartverzekering is één van de zaken die u rust geven op financieel gebied.

Onverwachte uitvaart

Een overlijden komt ook vaak onverwacht en er moet dan altijd een uitvaart geregeld en betaald worden. Een begrafenis kost tussen de 4.000,- en 8.000,- euro en een crematie tussen de 3.000,- en 6.000,- euro. Zeker wanneer u jong bent en nog niet veel geld heeft kunnen sparen, kan het zijn dat u de  uitvaartkosten niet direct kunt betalen. Met een uitvaartverzekering kunt u in zo’n situatie de kosten van de uitvaart dekken. Dat geeft rust in een emotioneel moeilijke periode.

Uitvaartverzekering

Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u maandelijks een premie. Op jonge leeftijd betaalt u in verhouding nog een lage premie omdat het risico op een overlijden lager is dan op oudere leeftijd. U betaalt premie tot u 85 jaar bent en u bent in de meeste gevallen voor een hoger bedrag verzekerd dan wat u heeft betaald tijdens de looptijd van uw verzekering.

Voordelen uitvaartverzekering

Er zijn een aantal voordelen als u samen met uw partner een uitvaartverzekering afsluit:

  • Op jonge leeftijd is er vaak sprake van een relatief lage premie.
  • Geen dubbele kosten doordat u samen gebruik maakt van één product of dienst zoals een graf en grafsteen.
  • Kinderen kunnen nu of in de toekomst gratis worden opgenomen in de uitvaartverzekering.
  • Uitvaartwensen die besproken worden bij het afsluiten geven duidelijkheid voor de toekomst.

Uitvaartverzekering afsluiten

U kunt online snel en eenvoudig uw premie berekenen en een uitvaartverzekering afsluiten voor u en uw partner. Aan de hand van uw woonplaats en wensen wordt duidelijk wat een uitvaart bij u in de buurt kost. Op basis daarvan wordt automatisch een premie berekend. Heeft u al een uitvaartverzekering via uw ouders? Ook dat kunt u aangeven zodat Nuvema het bedrag waarvoor u verzekerd bent kan aanvullen en u volledig verzekerd bent voor uw uitvaart.

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.
Top