Huis kopen

Bij het kopen van een huis komt een hoop regelwerk kijken. Verschillende partijen hebben allerlei gegevens van u nodig en tegelijkertijd krijgt u met een eigen huis meer verantwoordelijkheden. U beheert een stuk grond en een huis dat veel waard is, dus is het gebruikelijk om een aantal verzekering af te sluiten waarmee u zorgeloos in uw nieuwe huis kunt gaan wonen. Met een uitvaartverzekering neemt u de financiële zorgen weg bij een onverwacht overlijden.

Geen zorgen over een uitvaart

Hoewel u na het kopen van een huis volop bezig bent met klussen en inrichten is het ook goed om stil te staan bij risico’s in het leven. Als er plotseling een uitvaart geregeld moet worden, kost dit veel geld. Een begrafenis kost tussen de 4.000,- en 8.000,- euro. Bij een crematie liggen de kosten tussen de 3.000,- en 6.000,- euro. Zeker wanneer u net een huis heeft gekocht, heeft u dit bedrag misschien niet op uw spaarrekening staan. Als u verwacht dat niet te kunnen betalen, dan is een uitvaartverzekering een manier om toch de kosten van een uitvaart te dekken.

Uitvaartverzekering

Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u maandelijks een premie. Op jonge leeftijd betaalt u in verhouding nog een lage premie omdat het risico op een overlijden lager is dan op oudere leeftijd. U betaalt premie tot u 85 jaar bent en u bent in de meeste gevallen voor een hoger bedrag verzekerd dan wat u heeft betaald tijdens de looptijd van uw verzekering.

Voordelen uitvaartverzekering

Er zijn een aantal voordelen als u samen met uw partner een uitvaartverzekering afsluit:

  • Op jonge leeftijd is er vaak sprake van een relatief lage premie.
  • Geen dubbele kosten doordat u samen gebruik maakt van één product of dienst zoals een graf en grafsteen.
  • Kinderen kunnen nu of in de toekomst gratis worden opgenomen in de uitvaartverzekering.
  • Uitvaartwensen die besproken worden bij het afsluiten geven duidelijkheid voor de toekomst.

Uitvaartverzekering afsluiten

U kunt online snel en eenvoudig uw premie berekenen en een uitvaartverzekering afsluiten voor u en uw partner. Aan de hand van uw woonplaats en wensen wordt duidelijk wat een uitvaart bij u in de buurt kost. Op basis daarvan wordt automatisch een premie berekend. Heeft u al een uitvaartverzekering via uw ouders? Ook dat kunt u aangeven zodat Nuvema het bedrag waarvoor u verzekerd bent kan aanvullen en u volledig verzekerd bent voor uw uitvaart.

Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio.
Top