De zeiler

Verschil tussen overlijdensverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensverzekering is een ander woord voor uitvaartverzekering. Het wordt vaak verward met een overlijdensrisicoverzekering, die u afsluit bij bijvoorbeeld het kopen van een huis. Met een overlijdensverzekering (of uitvaartverzekering) regelt u de kosten van uw uitvaart.

Voordeel

Voordeel overlijdensverzekering

Nuvema biedt sinds 1949 overlijdensverzekeringen aan en heeft ruim 300.000 klanten door heel Nederland. We onderscheiden ons met de volgende werkwijze:

  • Alleen verzekeren wat u wilt of nodig heeft voor uw uitvaart.
  • Uitvaartkosten op basis van prijzen bij u in de buurt.
  • Aanpassen van uitvaartwensen altijd kosteloos mogelijk.
  • Jaarlijkse controle om voldoende verzekerd te blijven.
  • Onbeperkte vrijheid in keuze van uitvaartverzorger.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Nuvema

Maatwerk

Passende overlijdensverzekering

Het totale bedrag dat u verzekert is gebaseerd op prijzen bij u in de buurt. Die kunnen door heel Nederland namelijk duizenden euro’s verschillen. Online verzekert u een minimaal benodigd bedrag voor een begrafenis of crematie in uw regio. U kunt daar persoonlijke wensen aan toevoegen zodat wij de wensen en kosten zo goed mogelijk op elkaar aan kunnen laten sluiten.

Voordelen

Voordeel van overlijdensverzekering

Een overlijdensverzekering die geldt voor uw uitvaart wordt altijd uitgekeerd. U betaalt tot een bepaalde leeftijd premie en op het moment dat u komt te overlijden zijn de kosten van uw uitvaart gedekt. Tijdens uw leven betaalt u aan premie in totaal altijd minder dan het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Dus zolang u premie blijft betalen voor uw overlijdensverzekering is uw uitvaart verzekerd.

Vrijheid en flexibiliteit

Overlijdensverzekering met vrijheid

Een overlijdensverzekering sluit u af voor de rest van uw leven. Bij Nuvema kunt u daarom altijd kosteloos wijzigingen doorvoeren. Uw uitvaartwensen kunnen immers veranderen. In tegenstelling tot veel andere verzekeraars keert Nuvema het maximaal verzekerde bedrag aan elke uitvaartverzorger uit. Veel andere verzekeraars bieden pakketten met een bepaalde marktwaarde, maar als de uitvaart ergens anders verzorgt wordt krijgen uw nabestaanden maar een deel van die marktwaarde uitgekeerd.

Altijd actueel

Overlijdensverzekering op peil houden

Omdat de kosten voor uw uitvaart net als prijzen in de supermarkt stijgen, houdt Nuvema jaarlijks bij of het bedrag waarvoor u verzekerd bent nog voldoende is. Als de prijzen zijn gestegen doen we u een nieuw voorstel en u kunt zelf bepalen of u daarmee akkoord gaat. U kunt namelijk ook verzekerd blijven voor het oorspronkelijke bedrag. Wij verhogen uw overlijdensverzekering dus niet met een standaard percentage.