De zeiler

Uitvaartdeposito van Nuvema

Met het uitvaartdeposito van Nuvema kunt u geld opzij zetten voor uw uitvaart. Dit kan een goede oplossing zijn als u geen uitvaartverzekering af kunt sluiten. Reden hiervoor kan uw leeftijd of gezondheid zijn.

Maak afspraak
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De consumentenbond over Nuvema

2016

Onderscheidend met keuzevrijheid in uitvaartverzorging

Voordelen

Voordelen van een uitvaartdeposito

  • Geldbedrag wordt gegarandeerd besteed aan de uitvaart.
  • Direct beschikbaar zonder gezondheidsverklaring.
  • Geen bijkomende kosten naast het gestorte bedrag.
  • Jaarlijkse rentevergoeding over uw ingelegde kapitaal.
  • Storten vanaf 500,- euro en bijstorten is altijd mogelijk. 

Kort

Uitvaartdeposito

Een uitvaartdeposito van Nuvema is eenvoudig en overzichtelijk. U stort in één keer een bedrag van minimaal 500,- euro voor uw uitvaart. Wij schrijven jaarlijks de rente bij waardoor het bedrag voor uw uitvaart hoger wordt. Wanneer u komt te overlijden regelen uw nabestaanden de uitvaart en keren wij maximaal tot het bedrag in uw uitvaartdeposito uit aan de uitvaartverzorger. Mogelijk kunt u ook profiteren van belastingvoordelen met een uitvaartdeposito. Neem voor informatie hierover contact op met de Belastingdienst of uw financieel adviseur.

Kenmerken

Kenmerken van een uitvaartdeposito

Omdat wij een natura uitvaartverzekeraar zijn, kan dat bedrag alleen aan uw begrafenis of crematie uitgegeven worden. Zo bent u verzekerd van een bedrag voor uw uitvaart. Bovendien kunnen uw nabestaanden hiermee bij iedere uitvaartverzorger terecht.

Sparen met een uitvaartdeposito

Een uitvaartdeposito van Nuvema doet u misschien denken aan een spaarrekening. Het voordeel is dat u zekerheid heeft dat het bedrag gebruikt wordt zoals u het bedoeld heeft: voor uw uitvaart. Na uw overlijden is het geldbedrag direct beschikbaar. Bij een spaarrekening is dat niet altijd het geval. De spaarrente die Nuvema jaarlijks bijschrijft is gelijk aan de EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate). Dit is het rentepercentage dat banken elkaar berekenen en wordt op de laatste werkdag van het jaar vastgesteld. Het bedrag wordt jaarlijks op 31 december aan uw uitvaartdeposito toegevoegd.

Uitvaartdeposito regelen

Voor een uitvaartdeposito van Nuvema kunt u een afspraak maken met één van onze adviseurs. Zij komen bij u langs om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Er is altijd een medewerker van Nuvema werkzaam in uw buurt die de lokale uitvaartmarkt goed kent. Door onze samenwerking met lokale uitvaartverzorgers kunnen zij goed in kaart brengen wat uw uitvaart zal gaan kosten. Ook helpen zij u bij het bepalen van de hoogte van het bedrag dat u in het uitvaartdeposito stort. 

Uitvaartdeposito aanpassen

Uw uitvaartwensen kunnen nadat u een uitvaartdeposito regelt natuurlijk veranderen. Daarom kunt u bij Nuvema uw uitvaartdeposito altijd aanvullen. Omdat wij een natura uitvaartverzekeraar zijn kunnen we wettelijk geen geld uit uw deposito terugstorten. Zodra wij het bedrag beheren kan het namelijk alleen nog aan uw uitvaart besteed worden. Net als prijzen in de supermarkt wordt ook uw uitvaart jaarlijks duurder. Als u twijfelt of nabestaanden voldoende hebben aan uw uitvaartdeposito om uw uitvaart te betalen kunt u altijd een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Risico van een uitvaartdeposito

Als u een uitvaartdeposito regelt bij Nuvema maakt u in één keer een groot bedrag over. Het is daarom ook belangrijk om u bewust te zijn van de risico’s. Nuvema staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. die erop toeziet dat wij zorgvuldig om ons kapitaal omgaan. Het uitvaartdeposito valt echter niet onder het garantiestelsel, dus in het uitzonderlijke geval van een faillissement kunnen wij onze financiële verplichtingen mogelijk niet na kunnen komen.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Nuvema

Over Nuvema

Nuvema uitvaartverzekeraar bestaat sinds 1949 en houdt zich alleen bezig met de financiering van de uitvaart.  Door onze samenwerking met ruim 300 uitvaartverzorgers door het hele land kunnen wij goed inschatten wat een uitvaart in uw buurt kost. Uitvaartkosten kunnen afhankelijk van de regio namelijk duizenden euro’s verschillen. Zo helpen we 300.000 klanten bij het regelen van hun uitvaartkosten en is er altijd een uitvaartverzorger in de buurt. Toch hebben onze klanten alle vrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Wij keren namelijk altijd maximaal het bedrag dat is gereserveerd voor de uitvaart uit aan iedere uitvaartverzorger.