De zeiler

Geen uitvaartverzekering

U kunt ervoor kiezen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Dat betekent wel dat uw nabestaanden de kosten voor uw uitvaart moeten betalen. Mogelijk hebben zij zelf voldoende geld achter de hand of laat u bijvoorbeeld spaargeld achter. Het is wel goed om te weten dat ze mogelijk niet direct bij uw spaargeld kunnen na uw overlijden.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De consumentenbond over Nuvema

2016

Onderscheidend met keuzevrijheid in uitvaartverzorging

Voordelen

Voordelen van een uitvaartverzekering

Het is om de volgende redenen alsnog verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten:

  • Geld voor uw uitvaart kan niet aan andere zaken worden besteed.
  • Er is geen garantie dat het spaargeld er bij het overlijden nog is.
  • Verzekerd bedrag kan in elke levensfase volledig uitgekeerd worden.
  • Nabestaanden weten wat de wensen zijn voor uw uitvaart.

Kosten zonder uitvaartverzekering

Een begrafenis kost al snel 6.000,- tot 8.000,- euro en crematie tussen de 4.000,- en 6.000,- euro. Om zeker te weten dat u geen uitvaartverzekering nodig heeft is het verstandig om uw uitvaartkosten te berekenen. Zo kunt u inschatten of nabestaanden uw uitvaart kunnen betalen als u (plotseling) komt te overlijden. Uitvaartkosten kunnen door het hele land enorm verschillen. Daarom werkt Nuvema samen met ruim 300 lokale uitvaartverzorgers die ons de prijzen bij u de in buurt doorgeven.

Uitvaartverzekering alleen voor uw uitvaart

Met een uitvaartverzekering bij Nuvema verzekert u een bedrag dat alleen aan uw uitvaart besteed kan worden. Wij zijn namelijk een natura uitvaartverzekeraar die rechtstreeks uitkeert aan de uitvaartverzorger. Als verzekeraar ontvangen wij de rekening van uw uitvaart waarna we tot maximaal het verzekerde bedrag overmaken. Zo weet u zeker dat het geld dat u reserveert voor uw uitvaart niet aan andere zaken wordt uitgegeven. Ook hoeven uw nabestaanden hierdoor niet onnodig veel te regelen. Als er nog geld overblijft na de uitvaart kunnen uw nabestaanden er ook andere zaken mee betalen die bij uw uitvaart horen zoals bijvoorbeeld uw grafsteen.

Geen verrassingen met uitvaartverzekering

Mogelijk heeft u op dit moment geen uitvaartverzekering nodig, maar verandert uw financiële situatie in de toekomst. Op dat moment heeft u geen zekerheid meer dat uw uitvaart betaald kan worden. Als u ook niet wilt dat nabestaanden op dat moment met de hoge kosten van uw uitvaart opgezadeld worden is het verstandig om toch een uitvaartverzekering af te sluiten. Op latere leeftijd is de maandelijkse premie namelijk hoger. Als u een uitvaartverzekering afsluit en maandelijks de premie betaalt, keren wij tot maximaal het verzekerd bedrage uit wanneer u komt te overlijden.

Geen duidelijkheid zonder uitvaartverzekering

Als u geen uitvaartverzekering heeft omdat u bijvoorbeeld voldoende spaargeld heeft, is het vaak wel verstandig om uw uitvaartwensen vast te leggen. Nabestaanden komen na uw overlijden namelijk voor moeilijke keuzes te staan in een emotioneel zware periode. Ze moeten dan in korte tijd beslissen of u bijvoorbeeld begraven of gecremeerd wordt. Als u van tevoren aangeeft of vastlegt wat u zou willen, hebben uw nabestaanden duidelijkheid en kunnen ze vol overtuiging keuzes maken bij het regelen van uw uitvaart.