De zeiler

Natura uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering van Nuvema is altijd een natura uitvaartverzekering. Hiermee zorgt u dat het bedrag van de verzekering ook daadwerkelijk aan uw uitvaart wordt besteed. In tegenstelling tot een kapitaal uitvaartverzekering kan een natura uitvaartverzekering namelijk alleen aan de uitvaartverzorger uitgekeerd worden.

Meer informatie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De consumentenbond over Nuvema

2016

Onderscheidend met keuzevrijheid in uitvaartverzorging

Natura uitvaartverzekering

Bedrag voor uw uitvaart

Uw nabestaanden kiezen na uw overlijden producten en diensten zoals een kist bij een uitvaartverzorger. U kunt uw wensen bij Nuvema ook van tevoren zelf vastleggen. Nuvema betaalt de rekening direct aan de uitvaartverzorger tot het verzekerde bedrag.

Voor een natura uitvaartverzekering bij Nuvema kunt u snel de volgende informatie krijgen:

 • Bereken uw uitvaartkosten en bepaal of u een natura uitvaartverzekering nodig heeft.
 • Bereken welke premie u betaalt voor een natura uitvaartverzekering.
 • Maak een afspraak met een adviseur van Nuvema.

Natura uitvaartverzekering van Nuvema

Nuvema is een natura uitvaartverzekeraar. Wij willen het bedrag dat u verzekert zo nauwkeurig mogelijk aan laten sluiten op uw toekomstige uitvaart. Daarom proberen we een beeld te krijgen van hoe uw uitvaart eruit moet komen te zien. Met uitvaartverzorgers in de regio berekenen we de bijbehorende kosten. Dit bedrag verzekert u dan. Wij controleren vervolgens elk jaar de prijzen zodat wij u kunnen laten weten of u nog goed verzekerd bent. Nabestaanden zijn vrij om uw uitvaart anders in te vullen, maar het bedrag dat Nuvema uitkeert staat vast. Deze manier van werken onderscheidt Nuvema van andere uitvaartverzekeraars.

Voordelen natura uitvaartverzekering

 • Geld wordt alleen aan uw uitvaart besteed.
 • Kosten van uw eigen uitvaartwensen zijn gedekt.
 • Aan iedere uitvaartverzorger wordt volledig uitgekeerd.
 • Directe financiële afhandeling met de uitvaartverzorger.
 • Prijzen in uw regio en geen landelijke gemiddelden.

Soorten natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering van Nuvema is een bedrag gebaseerd op uw wensen. Zo weet u niet alleen welk bedrag er nodig is, maar weten uw nabestaanden ook wat voor uitvaart u wilt. Dit kan ze helpen bij het maken van moeilijke keuzes wanneer u komt te overlijden. Het bedrag maken wij rechtstreeks over aan de uitvaartverzorger die uw uitvaart uiteindelijk regelt.

Er zijn ook natura uitvaartverzekeringen waarbij het bedrag wordt vastgesteld zonder dat het gebaseerd is op persoonlijke uitvaartwensen. Wanneer u niet over uw uitvaart na wilt denken kan dat prettig zijn. Mogelijk verzekert u dan wel een te hoog of te laag bedrag. Daarom vraagt Nuvema altijd naar een deel van uw wensen. Verwacht u een hoger bedrag nodig te hebben? Dan kunt u bij ons een vrij te besteden bedrag tot 1000,- euro in uw uitvaartverzekering opnemen.

Natura uitvaartverzekering afsluiten

Bij Nuvema kunt u online snel en eenvoudig een natura uitvaartverzekering afsluiten. Op basis van uw postcode en uitvaartwensen berekenen wij de kosten voor uw begrafenis of crematie. U kunt hier zelf wensen aan toevoegen en vervolgens de premie berekenen voordat u de natura uitvaartverzekering afsluit. Liever eerst een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs? Dan kunt u online een afspraak maken voor een natura uitvaartverzekering.

"Met onze 70 jaar aan ervaringen helpen wij u met het bepalen van uw uitvaartwensen"

Renee Hoegee

Rene Hoegee

Adviseur bij Nuvema