Zoeken op Nuvema.nl (oud)

Veelgestelde vragen

Welke informatie zoekt u?

De veelgestelde vragen over aanvragen

Kan ik voor iemand anders een uitvaartverzekering afsluiten?

Het is mogelijk om behalve voor uzelf ook een uitvaartverzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld uw partner en uw kinderen. U bent dan de verzekeringnemer en zij de verzekerden. Kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Daarna gaan zij ook premie betalen voor hun uitvaartverzekering.

Is een uitvaartverzekering overbodig als ik ergens anders verzekerd ben?

Als uw verzekering bij Nuvema rekening houdt met een andere uitvaartverzekering is dit zeker niet overbodig. Wij kijken dan namelijk voor welk bedrag u ergens anders verzekerd bent en welk bedrag u in totaal nodig heeft. Nuvema verzekert dan het bedrag dat u tekort komt. Met het totaal verzekerde bedrag bent u dan op maat verzekerd.

Moet ik het doorgeven als ik ergens anders een uitvaartverzekering heb?

Ja, het is belangrijk dat wij op de hoogte zijn van andere uitvaartverzekeringen. Wij vullen het verzekerde bedrag dat u heeft opgebouwd namelijk aan met onze verzekering. Zo bent u op maat verzekerd. Als wij op de hoogte zijn staat dit vermeld op uw uitvaartverzekering.

Op welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering kan bij Nuvema op alle leeftijden worden afgesloten. Afhankelijk van de leeftijd zijn er wel verschillende mogelijkheden. Tot op 74-jarige leeftijd kunt u een uitvaartverzekering zonder extra voorwaarden afsluiten. Na die leeftijd krijgt u mogelijk te maken met extra voorwaarden of behoort alleen een uitvaartdeposito tot de mogelijkheden.

Is een uitvaartverzekering nog nodig als ik een risicoverzekering heb?

Een risicoverzekering is niet hetzelfde als een uitvaartverzekering. De extra risicoverzekering die u heeft afgesloten, geldt in veel gevallen voor de hypotheek en zorgt in die gevallen voor aflossing van de hypotheek indien u mocht overlijden. Wilt u zich echter geen zorgen maken over het regelen en uitvoeren van de uitvaart volgens uw wensen en wilt u voor uw uitvaartkosten verzekerd zijn, dan kunt u beter een aparte uitvaartverzekering afsluiten. Een uitvaartverzekering van Nuvema geeft u de garantie dat met één telefoontje de uitvaart geregeld en verzorgd wordt.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering voorziet in de kosten van uw uitvaart. U betaalt een premie zodat er een bedrag beschikbaar is voor uw uitvaart wanneer u komt te overlijden. De hoogte van dit bedrag wordt bij het afsluiten van de uitvaartverzekering bepaald en hangt af van uw persoonlijke wensen. Hierdoor blijven nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart achter. Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Bekijk welke uitvaartverzekeringen Nuvema aanbiedt.

Hoe sluit ik een uitvaartverzekering af?

U kunt een uitvaartverzekering afsluiten via de website van Nuvema of na een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. Hierbij geeft u uw wensen aan voor uw uitvaart. Op basis daarvan wordt een premie berekend en kunt u de verzekering afsluiten. Bereken nu online uw premie of neem contact op met Nuvema.

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Voor een uitvaartverzekering betaalt u een premie, zodat wanneer u komt te overlijden er een bepaald bedrag beschikbaar is voor uw uitvaart. De hoogte van die premie wordt door de verzekeraar onder andere bepaald op basis van factoren zoals uw leeftijd en wensen voor de uitvaart. Ook is de periode waarin u maandelijks premie gaat betalen van invloed op de hoogte van de premie. Er zijn ook mogelijkheden om uw premie in één keer te betalen of per kwartaal, halfjaar of jaar.

Hoe kan ik een offerte voor een uitvaartverzekering aanvragen?

Bij Nuvema kunt u helaas geen offerte aanvragen. Wel kunt u geheel vrijblijvend een premieberekening doen. Met het berekenen van de premie kunt u gemakkelijk uw eigen uitvaartverzekering samenstellen én ziet u gelijk wat uw wensen kosten. Eigenlijk is een premieberekening dus bijna hetzelfde als een offerte. Wilt u liever in een persoonlijk gesprek uw uitvaartwensen bespreken en uw verzekering samenstellen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.

Contact met Nuvema

Telefonisch

035 - 548 08 08

maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.00

Zelf regelen

Afspraak met adviseur maken

Uitvaartverzorger zoeken

Een vraag stellen

Populaire onderwerpen

Overlijden in het buitenland

Over verhuizen, overlijden of begraven in het buitenland, repatriëring ...

Begraven of cremeren

Over de kenmerken, verschillen en kosten van begraven en cremeren ...

Grafkosten

Over de verschillen in grafkosten en keuzemogelijkheden in Nederland ...

Overlijden en social media

Over de afwikkeling van social media accounts door nabestaanden ...