Zoeken op Nuvema.nl (oud)

Veelgestelde vragen

Welke informatie zoekt u?

De veelgestelde vragen over voorwaarden

Betaalt Nuvema de reiskosten van de verzekerde na overlijden in het buitenland?

Dit is afhankelijk van het soort verzekering wat u bij ons heeft lopen. Als wij deze kosten vergoeden dan staat dit vermeld op uw polisvoorwaarden onder artikel 9. Hierbij staan ook de voorwaarden voor de vergoeding omschreven. Vaak zijn de kosten voor vervoer vanuit het buitenland verzekerd in de reisverzekering. Deze kosten worden ook wel repatriëringskosten genoemd.

Moet ik mij strikt houden aan de diensten die op de polis staan vermeld?

Uw wensen kunnen veranderen. Daarom zijn de omschreven diensten op de polis ook te wijzigen. Het geldt als een goede indicatie voor de nabestaanden over de wensen van de overledene. Het is dus mogelijk om diensten te vervangen door andere diensten, tot het op de polis vermelde totaalbedrag.

Wat gebeurt er met het restant van een uitvaartverzekering?

Het kan gebeuren dat er een deel van het verzekerde bedrag overblijft na de uitvaart. In dat geval is er sprake van oververzekering en heeft de uitvaart minder gekost dan het bedrag waarvoor de overledene is verzekerd. Of dit bedrag uitgekeerd kan worden aan de nabestaanden is afhankelijk van het soort uitvaartverzekering. Nuvema is bijvoorbeeld een natura verzekeraar en keert alleen uit aan dienstverleners zoals uitvaartverzorgers. Kosten van de uitvaart die nog betaald moeten worden kunnen achteraf nog wel bekostigd worden met het restant. Ook als er door nabestaanden al kosten zijn gemaakt voor de uitvaart kunnen die in een later stadium mogelijk nog gedeclareerd worden.

Betaalt Nuvema de reiskosten van nabestaanden voor de uitvaart?

Kosten voor vervoer van nabestaanden worden door de Nuvema niet vergoed. Wij mogen alleen de kosten betalen die gemaakt zijn met betrekking tot het overlijden van de verzekerde. Dit komt omdat wij een natura uitvaartverzekeraar zijn.

Mogen mijn nabestaanden ook kiezen voor een andere uitvaartverzorger?

Uw nabestaanden zijn vrij om een andere uitvaartverzorger te kiezen. De hoogte van uw verzekerde bedrag is echter gebaseerd op de kosten van de uitvaartverzorger die op uw uitvaartverzekering staat vermeld. De consequentie kan zijn dat het verzekerde bedrag niet voldoende is om de uitvaart in zijn geheel te betalen.

Kan ik mijn uitvaartverzekering afkopen?

Als u een uitvaartverzekering afkoopt, ontvang je een bepaalde waarde uitgekeerd op je bankrekening. In uw voorwaarden staat aangegeven of het mogelijk is om uw verzekering af te kopen. Wanneer dat dit niet staat vermeld in uw voorwaarden is het niet mogelijk om de polis af te kopen.

Kan ik een uitvaartverzekering alleen gebruiken voor een uitvaart?

Nuvema is een natura uitvaartverzekeraar. Dat betekent dat wij uitsluitend kosten van de uitvaart betalen. Het is wettelijk niet toegestaan om geld uit te keren aan nabestaanden of kosten voor andere diensten dan de uitvaart te betalen.

Waarom heeft mijn uitvaartverzekering geen premievrije waarde?

De premievrije waarde van een uitvaartverzekering is hoogte van het verzekerde kapitaal, wanneer u bepaalt geen premie meer te willen betalen. Bij het berekenen van een premievrije waarde wordt gekeken naar onder andere de looptijd van de verzekering, de leeftijd van de verzekerde, het verzekerde risico en de hoogte van het verzekerd bedrag. Het is dus niet zo dat de premies worden 'gespaard' en dat dit de premievrije waarde is.

Contact met Nuvema

Telefonisch

035 - 548 08 08

maandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.00

Zelf regelen

Afspraak met adviseur maken

Uitvaartverzorger zoeken

Een vraag stellen

Populaire onderwerpen

Overlijden in het buitenland

Over verhuizen, overlijden of begraven in het buitenland, repatriëring ...

Begraven of cremeren

Over de kenmerken, verschillen en kosten van begraven en cremeren ...

Grafkosten

Over de verschillen in grafkosten en keuzemogelijkheden in Nederland ...

Overlijden en social media

Over de afwikkeling van social media accounts door nabestaanden ...